top of page

De juiste weg

vind je

in de natuur.  

Nele V-4.jpg

Over mij

Het duurde even voor ik mijn eigen weg vond. Stap voor stap ontdekte ik het juiste pad. Een pad dat leidde naar een job die mij voldoening geeft. En onderweg voel ik de energie voortdurend stromen. Ik neem jou graag mee op mijn reis, want ik weet dat ook jij de juiste stappen kan leren zetten die je dichter brengen bij een loopbaan die bij jou past.

Word ik jouw coach in de natuur?

Ik leer mensen die het gevoel hebben vast te zitten in hun job of leven om opnieuw dichter bij zichzelf te komen. Zeker als je vooral aanloopt tegen de valkuilen van je fijngevoeligheid (hoogsensitiviteit) of brede interesses (creatieve generalist of multipotential). Wanneer je op zoek bent naar manieren om deze persoonlijke eigenschappen in te zetten als sterkte, eerder dan dat ze je tegenwerken.

Dit doen we tijdens een aantal wandelingen in de natuur. Geen standaard (loopbaan-)begeleiding, maar eentje waarbij de natuur een actieve rol speelt tijdens de coachsessies.

Waarom ik jouw gids kan zijn?

Omdat ik ooit zelf zonder energie achter een bureau zat. Ik leerde dat ik dichter bij mezelf had moeten blijven. En dat ik mensen op een authentieke manier wil begeleiden. Door ze hun eigen weg te laten vinden, zonder ze in een bepaalde richting te duwen.

 

Ik breng je in verbinding met je essentie, met je innerlijke kracht, maar ook met de natuur en je omgeving. Zo voel je wat je nodig hebt om te bruisen van energie. We gaan op zoek naar wat jou helpt om weer volop voor jezelf te kiezen.

Daarnaast weet ik hoe belangrijk het is om hooggevoeligheid een plaats te geven. En hoe je dit leert inzetten als een kracht. Hoe je als creatieve generalist verloren kan lopen tussen al je interesses. Maar ook hoe je daar balans in vindt.

Voel jij dat ik iets kan betekenen voor jou? Lees dan hier wat de mogelijkheden zijn. 

Zeg Nele, wat doe je als je niet aan het coachen bent?

Ik ben een kennisverzamelaar. Ik ben altijd aan het lezen, het liefst in verschillende boeken tegelijk. Mijn honger is zo groot dat ik ook voortdurend in nieuwe cursussen duik, nog voor de vorige is afgerond. Oeps, niet zo efficiënt, nee. Daarnaast trek ik er enorm graag op uit met mijn gezin. In de natuur of wat dacht je! En ik heb dan altijd mijn camera bij de hand.

 

De kracht van de natuur

De helende effecten van de natuur

Meer weten over mij?

Waarom ik bewust heb gekozen om in en mét de natuur te werken? Moeilijk in een paar zinnen uit te leggen 😊

Al sinds mijn kinderjaren speelt de natuur een zeer grote rol in mijn leven.

 

Als tiener kon ik er zo van genieten om op zomeravonden, in het donker, languit in het gras te gaan liggen om te luisteren naar de geluiden van de natuur…

 

Het geritsel van de wind door de populieren, een uil wat verderop in een boom, een egel die kwam snuffelen,… en dan was er ook de koele avondbries.

 

ZALIG! Ik kwam helemaal tot rust.

 

Dat rustgevende effect ervaar ik nu nog altijd, tijdens een wandeling door het bos of gewoon wanneer ik op een bankje zit.

 

Nog belangrijker: ook mijn coachees ervaren de positieve effecten.

 

Naast de rust die uitgaat van de natuur, zijn er ook nog heel wat andere voordelen:

  • Je komt los van je dagelijkse beslommeringen en er komt ruimte vrij… om van het moment te genieten, om tot nieuwe inzichten te komen,…

  • Je stapt uit je comfortzone. Een nieuwe omgeving biedt een ander perspectief op datgene wat op dat moment speelt.

  • De natuur heeft een verlagend effect op je cortisolniveau (en dus een vermindering van stresseffecten).

  • Tijd doorbrengen in de natuur stimuleert je creativiteit.

  • Je komt in actie en zet letterlijk de eerste stappen richting verandering.


Ben je nóg meer overtuigd? Zet je wandelschoenen alvast klaar!

Wil je de voordelen graag zelf al eens ervaren?

DSC_0208.jpg

I go to nature to be soothed and healed, and to have my senses put in order.

 

John Burroughs

bottom of page