top of page

Dankbaar voor de kansen

Dankbaar… voor de kansen die ik kreeg en vooral ook voor diegene die ik greep of zelf creëerde.


Enkele persoonlijke hoogtepunten:

  • Ik behaalde een master in de klinische psychologie. Gezien mijn thuissituatie op dat moment was dit geen evidentie. Dankzij hard werken, inzet en overgave heb ik deze studie grotendeels zelf bekostigd en zonder veel horten en stoten tot een goed einde gebracht.

  • Ik maakte een “mini-wereldreis” en stortte me in mijn eentje in dit avontuur. Opnieuw waren het mijn gedecideerdheid, initiatief en durf die mij toelieten om een half jaar door Latijns-Amerika en Oceanië te reizen.

  • Al een paar keer gaf ik mijn loopbaan een nieuwe wending. Als creatieve generalist heb ik geregeld nood aan nieuwe uitdagingen. Kort samengevat ging ik van een financiële functie in een mode-agentuur, over HR in de financiële wereld en binnen een IT-context naar de zorg in combinatie met mijn eigen praktijk als klinisch psycholoog en loopbaancoach in de natuur.

  • Als reislustige kreeg ik de kans om in meerdere landen te proeven van het échte leven, door al dan niet voor een langere periode te verblijven bij mensen thuis. Canada, Marokko, Guatemala, Bolivia, Nieuw-Zeeland, maar ook dichterbij in Frankrijk en Nederland… gastvrijheid kent geen grenzen 😊

 

De laatste jaren werk ik steeds verder toe naar een werk en leven dat aansluit bij wie ik ben als mens, mijn waarden en noden en die van mijn gezin. Intussen zoek ik ook naar een evenwicht dat mij helpt om te gaan met mijn fysieke ups & downs. Een leven volgens het ritme van mijn lijf en mijn natuur. Zo plan ik bijvoorbeeld op gezette tijden lege dagen in, zodat ik de nodige rust kan terugvinden.

 

Dankbaar dus om alles wat ik uit al deze ervaringen heb mogen leren.

Ondanks de soms cassante opmerkingen over mijn “onlogische keuzes” is het zo’n gigantische verrijking voor mij geweest. En nog steeds blijft het een bron van inspiratie.


Zelfs ben ik dankbaar voor de minder fijne ervaringen. Een huwelijk dat op de klippen liep, een partner die niet diegene bleek te zijn die ik dacht dat hij was, de jobs die niet pasten, bepaalde leidinggevenden die zich grof en arrogant gedroegen, de tegenkanting die ik kreeg, de stenen (soms zelfs heuse rotsblokken) op mijn weg...


Ze hebben me zoveel geleerd. Over het leven en vooral over mezelf, over wat ik wel of niet belangrijk vind, zeker wél of juist helemaal niet meer wil....


Zoals Patricia de Martelaere het formuleerde:

Pluk de dag, niet alleen als het een roos of een madeliefje is, pluk hem ook als het een distel is.

Dus... Heb jij ook dromen of zotte plannen, privé of professioneel, durf dan eens de stap te zetten, de sprong te wagen!


Als je je hart volgt, krijg je er geen spijt van 💛


Behoefte aan meer helderheid of een duwtje in de rug?


Boek dan een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek of schrijf je in voor de Nature Class "In beweging komen".

Rust vinden in het bos
Rust vinden in het bos


 

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page