top of page

Een zaadje geplant...

Bijgewerkt op: 24 okt. 2023

Twee jaar geleden rondde ik een kort, maar krachtig loopbaantraject af.


Dankzij mijn coach Ingrid ontdekte ik een paar lijnen in mijn talenten en interesses én kon ik komaf maken met een aantal belemmerende overtuigingen. Er waren ook een paar pittige, emotionele sessies bij.


Na afloop zat ik met een hoofd vol ideeën en een hoop positieve energie. Ik wilde "iets voor mezelf" doen, maar had nog geen concrete plannen. Eerlijk gezegd vond ik het jammer dat het afgelopen was, maar mijn coach had er alle vertrouwen in dat de aanzet gegeven was.


Twee maanden later werd mijn man ontslagen omwille van een reorganisatie en zag ik al mijn mooie dromen in duigen vallen. Toen ook onze dochter in diezelfde periode op een paar weken tijd verschillende keren werd opgenomen in het ziekenhuis, dreigde ik in een dip terecht te komen. Ik was ingeschreven voor een infosessie rond freelancen in HR, maar zag het helemaal niet zitten om erheen te rijden.


Mijn energie was op. Toch ben ik gegaan...


Het werd een revelatie. Heel wat van mijn argumenten om de stap niet te zetten, kregen daar een antwoord. Bij thuiskomst de avond zelf heb ik een mail gestuurd om een individueel gesprek te vragen en ook de dagen erop contacteerde ik meerdere mensen uit mijn omgeving om een beter inzicht ter krijgen in vraag en aanbod.


Nog geen 6 maanden later gaf ik zelf mijn ontslag en ben ik gesprongen.


En weet je wat ik ondervonden heb? Eens je stappen begint te zetten, komen er vanzelf allerlei dingen op je pad.


Toen ik de beslissing nam, had ik nog steeds geen concreet plan, maar gaandeweg werden steeds meer zaken duidelijk. Het idee om pas te starten als er een volmaakt uitgewerkt idee klaar ligt, heb ik laten varen. Het kan ook stap voor stap. Tenslotte is niets voor de eeuwigheid, dus gaf ik mijn ideeën de kans om organisch te groeien door ermee aan de slag te gaan.


De afgelopen 14 maanden heb ik ontzettend veel geleerd en heb ik zoveel fijne mensen ontmoet! Dat was nooit mogelijk geweest als ik niet had gedurfd.


Soms is springen, al is het nog zo spannend, de enige manier om de ervaringen op te doen die jij nodig hebt.


En het mooiste van alles? Voor het eerst in mijn loopbaan heb ik het gevoel dat ik al mijn interesses als creatieve generalist een plaatsje kan geven, zonder oordeel. Ik volg "gewoon" mijn hart ❤

de sprong wagen

11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page